Perl programmeur

Hoe kan ik u helpen?

Als Perl developer kan ik nieuwe software voor u schrijven of bestaande Perl software aanpassen. Naast Perl heb ik ook ervaring met PHP, C/C++, Java, C#, HTML, CSS en Javascript.

Waarom Perl?

Perl is de lijm van het internet. Door de grote hoeveelheid vrij (en gratis) beschikbare in Perl geschreven software is het mogelijk om snel en goedkoop verschillende programma’s en websites aan elkaar te koppelen. Duct tape en zwitsers zakmes in één.

Portfolio

Webwinkel conversie

Ik heb een conversietool geschreven voor een klant, die de productinformatie van de oude webwinkel converteerde naar de nieuwe webwinkel. De tool kan een selectie van de producten automatisch (incl. afbeeldingen) overzetten naar de nieuwe webwinkel.

Met deze conversietool was het niet nodig om de producten van de oude webwinkel opnieuw in te voeren in de nieuwe webwinkel. Daarnaast was het ook niet meer nodig om de foto’s opnieuw te uploaden naar de webwinkel.

De tool is hoofdzakelijk geschreven in Perl met een HTML interface. De gegevens worden van en naar een MySQL database geschreven.

Factuur backup vanuit webwinkel

Voor een klant heb ik een applicatie gebouwd, die facturen van hun webwinkel automatisch download naar een lokale directory. Deze facturen dienen als backup voor de administratie. De facturen worden geordend in een directory per jaar.

Door deze tool is het niet meer nodig om elke factuur apart op te slaan. Hierdoor worden hier geen fouten meer meegemaakt en hoeft er niet meer aan gedacht te worden.

De backuptool is geschreven in Perl en draait op achtergrond op vastgestelde tijdstippen. De tool gebruikt RSS om de nieuwste facturen te vinden.

RSS microblogging tool

Een website waarop korte berichten geschreven kunnen worden, die in een lijst worden weergegeven. De berichten worden in realtime m.b.v. Ajax en Javascript weergegeven in een automatisch wijzigende lijst.

Server accountbeheer

Ik heb meerdere tools geschreven, die wijzigingen maken aan configuratiebestanden op een Linux server, voor het aanmaken van web accounts, databases en e-mailadressen.

Voor deze tools werden accounts in meerdere stappen aangemaakt. De stappen moeten altijd in dezelfde volgorde worden uitgevoerd. Met de tools worden alle accounts op dezelfde manier aangemaakt zonder fouten.

Deze tools worden gebruikt op een Debian Linux server en zijn geschreven in Perl.

Mollie iDEAL integratie

Integratie van Mollie iDEAL ondersteuning in webwinkels. Deze integratie laat klanten betalen via internetbankieren bij hun eigen bank.

Door gebruik te maken van iDEAL weet je sneller of uw klant betaald heeft en hoeft u niet te wachten tot het bedrag op uw rekening is bijgeschreven.

De integratie met Mollie gaat via Perl en maakt gebruik van de Mollie API.