Het openen van een kassalade

Als je zelf kassasoftware schrijft, zul je er op een bepaald moment het mogelijk willen maken dat de kassalade open gaat. Als er geld gewisseld moet worden bijvoorbeeld.

De manier waarop je dat doet is met een kort commando naar de kassabonprinter. Meestal is de lade aangesloten op de printer. Neem bijvoorbeeld de Star TSP100. Deze printer heeft een speciale aansluiting voor de kassalade. Zodra de printer een bepaalde commando ontvangt wordt de lade geopend.

Het commando wat deze printer gebruikt is het BELL commando. Het BELL commando is een ASCII karakter wat als je ‘intypt’ op een desktop computer een piepje laat klinken. Voor de printer is het voor het openen van de lade. Sommige printers kunnen ook tegelijkertijd een geluidje laten horen.┬áHet BELL commando heeft de waarde 7.

Naast het BELL commando ondersteunt een kassabonprinter ook andere commando’s. Dat is natuurlijk te veel om te onthouden en daarom heb ik een handige Perl module geschreven die voor de verschillende commando’s eigen functies heeft.

De code voor deze module is te vinden op GitHub en CPAN.

 

Liked this post? Follow this blog to get more.