De webwinkel krijgt ook een API

Ik ben op dit moment druk bezig met het schrijven van de API van de webwinkel. Het wordt hier een stuk makkelijker door om de gegevens in de webwinkel voor andere zaken te gebruiken.

De API wordt al gebruikt voor twee processen. De eerste proces dat gebruik maakt van de API is bij het verzenden van de pakketten naar klanten. Hier wordt het op twee manieren gebruikt: voor het printen van labels en voor het exporteren van pakketten voor PostNL.

De webwinkel onthoudt de adresgegevens van de klant, zoals straatnaam en huisnummer in een veld. Dit is lastig al je controles wilt doen of er een huisnummer is ingevuld. Gelukkig heeft PostNL een library waarmee je deze gegevens zelf kunt splitsen.

Het andere proces dat gebruik maakt van de API is de voorraadcontrole. Elke paar minuten haalt een script de nieuwe facturen en de productgegevens op. Hiermee kan een volgend programma in de voorraad aangeven welke producten verkocht zijn. Zo blijft de voorraad registratie op orde.

Ook hieraan kun je zien dat een API processen mogelijk maakt die niet door een webwinkel alleen te implementeren zijn. Hoe zou je bijvoorbeeld labels via internet naar een labelprinter sturen?

Kortom een API is een hele vooruitgang voor een moderne onderneming. Jouw klanten en jijzelf kunnen er voordelen uithalen, die je alleen niet voor elkaar zou kunnen krijgen.

Liked this post? Follow this blog to get more.