Maandelijks archief: januari 2013

Print zelf kassabonnen

Het besturen van een kassabonprinter met software kan moeilijk zijn zonder de juiste software. Ik heb daarom een Perl module geschreven waarmee het makkelijk wordt om de juiste codes voor de printer samen te stellen.

De module heet star-linemode en is op GitHub te vinden.

Ik zal proberen je een idee te geven wat deze module doet met een kort voorbeeld. De printer kan de kassabon op verschillende manieren afdrukken en opmaken. Er zijn codes voor centreren of vet of lettergrootte. Elke manier heeft een eigen code. Deze codes worden beschreven in de handleiding van de printer.

Als je geen opmaak wilt gebruiken, dan werkt de printer heel eenvoudig. Je kunt dan de tekst zonder codes naar de printer sturen. Het enige wat de printer dan doet is tekst printen op de bon.

Met de codes erbij kan je bijvoorbeeld de naam van het bedrijf groot en in het midden van de bon weergeven. Of je kunt de bon af laten snijden. Of je kunt de aangesloten kassalade open laten gaan.

Om de module te gebruiken verzin je welke tekst je wilt afdrukken en hoe je die wilt weergeven. De module kan deze commando’s omzetten naar codes voor de printer. Als je alle commando’s gegeven hebt, dan kun je deze codes allemaal in een keer naar de printer sturen.

Deze module stelt alleen de codes samen en zorgt niet voor het naar sturen van de codes naar de printer. Daar moet je weer andere software voor gebruiken.