API integratie

API’s zijn een manier om snel software te koppelen en integreren. Met API’s kunt u software gebruiken die door andere bedrijven of organisaties wordt onderhouden. U krijgt daarmee toegang tot gegevens of functionaliteit waar u normaal geen toegang tot heeft. Integreer uw webwinkel met een betalingsprovider, gebruik het adresboek van een gebruiker of print labels met een labelprinter. Door verschillende API’s te koppelen krijgt u meer waarde dan de de onderdelen bij elkaar opgeteld.

Een aantal van de API modules die ik geschreven heb zijn te vinden op mijn GitHub pagina.

Mollie iDEAL integratie

Integratie van Mollie iDEAL ondersteuning in webwinkels. Deze integratie laat klanten betalen via internetbankieren bij hun eigen bank. Door gebruik te maken van iDEAL weet je sneller of uw klant betaald heeft en hoeft u niet te wachten tot het bedrag op uw rekening is bijgeschreven. De integratie met Mollie gaat via Perl en maakt gebruik van de Mollie API.

Google Contacts API

Voor een project heb ik de Google Contact API geintegreerd met een website om e-mailadressen op te vragen van gebruikers. Deze gebruikers kunnen hun contacten gebruiken in de website van het project.

Brother API (b-PAC)

Voor een klant heb ik de Brother API (b-PAC) voor het afdrukken van labels geïntegreerd in een C# applicatie voor het afdrukken van adreslabels.